Let op! Schakel prive/incognito modus uit om gebruik te maken van de webshop.

Over ons

Omstreeks 1947 begon opa vd Berg ( Leo) aan de, toen nog, Rijkesluisstraat A 373 te Oirschot een Rijwielzaak. In dat jaar werd ook Theo van den Berg geboren.

Fietsen is bij Fam. vd Berg dus met de paplepel ingegeven. Nadat Opa van den Berg in 1963 overleed was dit ook het einde van de Rijwielzaak in Oirschot. Theo, te jong om de zaak over te nemen, gaat de techniek in. Zoals hij vaak zegt, als krullenveger bij de n.v. gloeilampen fabriek in Eindhoven. Na jaren van studeren en leren in de praktijk, eindigd Theo als Hoofd tekenafdeling bij de PMB-Uva groep op de Dillenburgstraat in Eindhoven.

Doch bloed kruipt waar het niet gaan kan, na een faillisement van PMB en het feit dat zijn zoon Erik, recht van school, niet direct aan een passende baan kon komen, komt het idee naar boven om Opa's gereedschap weer tevoorschijn te halen en opnieuw de fietsen brache in te duiken.

Dit idee resulteert in 2004 in de opening van "Profile van den Berg" aan de nieuwstraat 15 in Son en Breugel. Als Familie bedrijf ( Moeder Riet doet de accessoire verkoop en de administratie, Theo de fietsen verkoop en werkplaats en Erik spendeert zijn  tijd voornamelijk in de werkplaats) wordt er gestaag aan de naam gebouwd. Een naam die steunt op de pilaren Advies, Kwaliteit en Service. Zeker de laatst genoemde steekt er met kop en schouders boven uit. Een fiets is een vervoersmiddel waar steeds meer mensen van afhankelijk zijn voor woon- werkverkeer, service en onderhoud wordt dus alleen maar belangrijker!

De laatste truc uit Theo's trukendoos voor hij van een meer dan verdient pensioen gaat genieten is de verhuizing van de winkel in 2016 naar het voormalig pand van de ABN-Amro bank aan de Nieuwstraat 28 in Son en Breugel.

Na een grondige verbouwing en een flinke aanbouw aan de achterzijde tbv de werkplaats is de nieuwe winkel 1 mei 2016 geopend.

Begin 2018 gaat ook Riet met welverdient pensioen. Chenny, Erik's vriendin en Indra komen de zaak versterken. Chenny is verantwoordelijk voor alle administratieve zaken en Indra staat zijn mannetje met meer dan 25 jaar ervaring in de werkplaats.

Anno 2022 werken we nog altijd met de principes van vroeger, Advies, Kwaliteit en Service. Dit zijn en blijven de grondbeginselen waar het bedrijf op gebouwd is.

We uiten dat onder andere door het gratis ter beschikking stellen van demonstratie elektrische fietsen, gratis leen fietsen ( ook elektrisch) tbv reparaties en het tot in detail uitvoeren van reparaties en onderhoud.


 

-------------------